Curs Cristalografie

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1168 kb

5 (1 review)

Un loc important in caracterizarea cristalografica a unui cristal il ocupa grupurile cristalografice – grupurile punctuale, in cazul figurilor finite (formele exterioare ale cristalelor) si grupurile spatiale, in cazul figurilor infinite (structura reticulara).

Un cristal poate avea mai multe elemente de simetrie. Posibilitatile de existenta simultana a elementelor de simetrie sunt limitate numai la acelea compatibile cu simetria de retea. Totalitatea elementelor de simetrie ale unui cristal, constituie formula de simetrie a cristalului respectiv.

Regulile de mai sus sunt variabile si se aplica si in cazul axelor de inversiune. in acest caz insa se iau in consideratie elementele simple echivalente. Conform acestor reguli s-a demonstrat ca in cazul cristalelor nu sunt posibile decat 32 formule de simetrie, care corespund la 32 grupuri punctuale (clase de simetrie). Un grup punctual cuprinde toate cristalele cu aceeasi formula de simetrie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Cristalografie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSELEMENTEMERCEOLOGIECRISTALOGRAFIEcaracterizare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan