Curs Microbiologia cerealelor

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Andra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

5 (1 review)

Microorganisme care pot afecta boabele de cereale si evolutia lor in timpul depozitarii. Microorganismele de pe suprafata si din interiorul boabelor de cereale provin din microflora din sol (rizosfera), din microflora epifita a plantelor si cea de pe obiectele de recoltare, transport si depozitare.

Microflora din rizosfera este reprezentata de bacteriile care exista si se dezvolta in sol, de unde ajung in planta (specii din genurile: pseudomonas, bacillus, clostridium, lactobacilus, propionibacterium). Microflora epifita este reprezentata de bacterii existente pe tulpina, frunze, flori si acestea ,intr-o buna masura, provin din sol. Altele provin din contaminari datorate insectelor, curentilor de aer sau datorita contactelor ocazionale cu diferite vietuitoare. Microorganismele epifite trec de pe suprafata plantelor in boabe, in special in perioada coacerii cand invelisurile care le acopera se desfac.
   
O sursa importanta de contaminare masiva cu microorganisme a boabelor de cereale o constituie recoltarea. In timpul recoltarii, microorganismele ajung pe boabe din praful antrenat din sol. Trensportul boabelor efectuat in conditii neigienice, folosind mijloace de transport personale, depozitarea in spatii neigienice, in care au mai fost depozitate cereale, fara o dezinfectie prealabila, constituie surse de contaminare.
   
Spre deosebire de contaminarea primara, contaminarea secundara presupune si prezenta unor germeni patogeni pentru om si animale (stafilococi, streptococi, enterobacterii, clostridii, penicilum, aspergilius). Majoritatea microorganismelor de pe cereale se gasesc la exterior, si o mai mica parte in interiorul boabelor de cereale.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Microbiologia cerealelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MERCEOLOGIEcurs formator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan