Curs Microbiologia conservelor si a semiconservelor

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: Andra

Pret: 50 credite

Semiconservele de carne sunt produse alimentare inchise in recipienti ermetici, care au fost supuse unuia sau mai multor procedee de conservare-tratament termic(pasteurizare), la temp de 70 grade C, in centrul geometric, timp de 10-30 min – in asemenea masura incat, fara precautiuni speciale de depozitare si transport nu pot, chiar in climat temperat, sa ramana mult timp nealterate si consumabile.
   
Conservele sunt produse de origine animala,vegetala sau mixte tratate termic, printr-un proces de sterilizare cu atingerea in centrul geometric al produsului a temp de 117-120 grade C.Astfel se asigura distrugerea formelor vegetative aerobe, facultativ anaerobe si al celor anaerobe, rezistand doar cateva specii de bacterii termofile.
   
Dupa gradul de sterilizare :
- Conserve sterile– caracterizate prin distrugerea totala a formelor vegetative, a sporilor bacterieni, absenţa toxinelor şi inactivitatea completa a enzimelor bacteriene sau organice.
- Conserve sterile industrial– caracterizate prin aceea ca nu trebuie sa conţina microorganisme patogene sau toxicogene care ar putea redeveni viabile şi ar putea modifica proprietaţile conservelor. Se poate tolera prezenţa sporilor bacteriilor nepatogene ca şi a sporilor care nu se pot dezvolta .
- Semiconservele pasteurizate– caracterizate printr-o conservabilitate limitata. Ele trebuie sa fie lipsite de spori şi forme vegetative ale bacteriilor patogene sau toxicogene. Se tolereaza prezenţa germenilor nepatogeni şi netoxicogeni, care nu modifica produsul la o pastare condiţionata la temperatura de 2-7oC .
    Dupa specia de la care provine carnea :
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Microbiologia conservelor si a semiconservelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSproduse alimentare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan