Tipuri de bere si reguli de degustare

Incarcat la data: 31 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Berea poate fi definita astfel: o bautura racoritoare, spumanta, putin alcoolizata, de culoare blonda pana la bruna, cu aroma de hamei, gust amarui, preparata din malt de orz, hamei si apa sau o bautura care rezulta din obtinerea unui extract diluat din cereale maltificate cu adaos de hamei sau o bautura obtinuta prin fermentare si nu prin distilare, pentru fabricarea careia se foloseste orz maltificat, hamei, drojdie si apa.

Berea se deosebeste de vin prin continutul sau mult mai redus in alcool si prin procentul ridicat de extract. Ea difera de bauturile obisnuite mai ales prin spuma persistenta care se formeaza ca urmare a degajarii abundente a bioxidului de carbon existent in bere.
     
Berile sunt fabricate in mii de sortimente care, dupa culoare si drojdia utilizata la fabricarea lor, se pot clasifica in cateva tipuri principale.
1.Dupa culoare berile sunt: de culoare deschisa (blonda) si de culoare inchisa (bruna) cu nuante diferite in cadru fiecarui tip.
2.Dupa drojdia utilizata la fermentatie se disting:
- beri de fermentatie inferioara;
- beri de fermentatie superioara.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tipuri de bere si reguli de degustare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BEREGUSTAREcurs agricultura
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan