Curs Moneda. CREDITUL SI TITLURILE DE CREDIT

Incarcat la data: 12 Octombrie 2007

Autor: cornel sandulescu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

1. Definitia creditului si caracteristicile raporturilor de creditare
Creditul reprezinta forma cea mai simpla a relatiilor economice care apar in procesul de transferuri patrimoniale de bunuri si servicii. Functionarea relatiilor de credit in complexitatea lor este nemijlocit legata de existenta monedei, de dezvoltarea functiilor acestuia, indeosebi a celei de mijloc de plata. Deci platile generate de transferurile de bunuri si servicii imbraca 2 forme:


- plati cash (imediate) care detin indeosebi in tarile dezvoltate o pondere relativ mica in ansamblul platilor
- platile la termen - caz in care incasarea nu se produce simultan cu instrainarea bunurilor, ci la un anumit termen, la scadenta.
Precizare: in acest din urma caz se naste o relatie intre vanzator (creditor) si cumparator (debitor), relatie care in esenta are urmatoarele trasaturi:
Subiectii raporturilor de creditare. in orice contract de imprumut apar expres subiectii respectiv creditorul si debitorul care pot fi persoane fizice sau juridice, entitati publice sau private.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Moneda. CREDITUL SI TITLURILE DE CREDIT". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMoneda Creditcredit si banci
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...