Curs Moneda. MONEDA, CREDIT, BANCI

Incarcat la data: 09 Iunie 2007

Autor: itonytza

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Conceptul de moneda si ban.
In literatura de specialitate se utilizeaza deopotriva cele doua notiuni, cea de moneda si de ban. in sens restrans, moneda reprezinta acea piesa de metal emisa de autoritatea suverana pentru a servi ca mijloc de schimb. Notiunea de ban este definita ca reprezentand echivalentul general al bunurilor si serviciilor tranzactionate si care serveste atat ca mijloc de schimb, cat si ca mijloc de plata.


Remarca: din cele enuntate, banul are o sfera mai larga. Exista deosebirea de ordin cantitativ intre cele doua notiuni.
Precizare: exista si o deosebire de ordin calitativ, si anume in timp banii sunt o marfa, un bun economic (cu o sfera mai mare), moneda reprezinta un acord de vointa intre oameni implicand existenta autoritatii emitente. Altfel spus, moneda reprezinta o creanta asupra emitentului sau asupra economiei (moneda fiduciara).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Moneda. MONEDA, CREDIT, BANCI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCreditBANCIMONEDACurs Moneda