Curs Moneda. RISCURILE, PRUDENTA SI PERFORMANTELE BANCARE

Incarcat la data: 12 Octombrie 2007

Autor: maria cantemir

Pret: 80 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Riscul de rata a dobanzii (se mai numeste si risc de transformare). El corespunde unui risc de pierdere sau nerealizare a castigului, fiind legat de evolutia ratelor de dobanzi.

Gestiunea riscului de rata a dobanzii se poate realiza prin urmatoarele mecanisme:
- utilizarea instrumentelor financiare la termen in scopul acoperirii operatiunilor la termen (contracte futures, contracte forward, swap-uri);
- masurarea marjelor previzionate si a sensibilitatii lor la variatii ale ratei a dobanzii, atat la operatiuni bilantiere, cat si la cele extrabilantiere;
- utilizarea (indeosebi pentru operatiuni de piata) a unor tabele cu privire la riscul de rata a dobanzii pentru a cunoaste in orice moment pozitia bancii in raport cu alte active de referinta.


Riscul de curs de schimb - ca si cel de rata a dobanzii, corespunde pierderii generate de variatia cursului de schimb al monedei nationale in raport cu valuta de referinta in care bancile isi exprima creantele si datoriile. si acest risc antreneaza o pierdere financiara sau absenta castigului estimat de banca.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Moneda. RISCURILE, PRUDENTA SI PERFORMANTELE BANCARE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMoneda Creditcursuri financiar bancare