Sistemul bancar in economia de piata

Incarcat la data: 17 Martie 2010

Autor: Nitulescu Stefan

Pret: Gratuit

Conceptul de sistem bancar si structura acestuia
Sistemul bancar reprezinta ansamblul institutiilor autorizate sa efectueze operatiuni bancare pe teritoriul unei tari. Aceste institutii sunt entitati economice specializate pe comertu1 cu bani, precum si pe furnizarea de produse si servicii bancare, avand drept scop al activitatii desfasurate obtinerea de profit. In economia de piata, sistemul bancar e organizat pe doua niveluri (subsisteme): banca centrala si  respectiv, ansamblul bancilor.


Calitatea de sistem decurge din relatiie care se stabilesc intre cele doua subsisteme in dublu sens:
- daca bancile dispun de resurse excedentare, surplusul poate fi preluat de banca centrala;
- daca bancile au nevoie de resurse suplimentare, pentru a le procura pot apela la banca centrala pentru a obtine credite.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul bancar in economia de piata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Moneda Creditcredit bancar
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan