Sistemul monetar international

Incarcat la data: 15 Februarie 2010

Autor: Radu-Gabriel Orleanu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 223 kb

Sisteme monetare nationale si SMI
Definitii: un sistem monetar reprezinta un anumit mod de organizare si reglementare a circulatiei monetare dintr-o tara, pe baza unor legi speciale ale statului respectiv.
Costin Kiritescu: "ansamblul normelor legale si al institutiilor care reglementeaza, organizeaza si supravegheaza relatiile banesti dintr-un stat"


Tipuri de sisteme monetare nationale
- Sisteme metaliste
Bimetalist (aur-argint)
Mono metalist; (Gold Standard sau Silver Standard)
- etalon aur moneda (Gold Specie Standard) - abolit pana in 1914, cu exceptia SUA. (dupa 1914 circulatie exclusiva a bancnotelor)
- etalon aur lingouri (Gold Bullion Standard) - convertibilitatea bancnotelor in aur lingouri (suma depinde de valoarea unui lingou)
- etalon aur-devize (Gold Exchange Standard - GES)
Sisteme nemetaliste (etalonul puterea de cumparare, aurul este eliminat din definitia unitatii monetare)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul monetar international". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Creditmonetar
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...