Curs Dirijat coral

Incarcat la data: 25 Martie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 26

Tip fisier: zip

Marime fisier: 850 kb

Actul dirijatului coral, este prezentat in acest an terminal ca o pledoarie a asimilarii muzicii exclusiv prin intermediul reprezentarii interioare, prin exercitarea fortei auzului interior in care muzicianul simte si gandeste in egala masura, percepe si intelege, contempla si actioneaza, intuieste dar si proiecteaza logic, generalizeaza si personalizeaza, teoretizeaza si aplica in practica, prin asumarea solutiilor interpretative, sub supravegherea profesorului de dirijat.

In acest an se urmareste profilarea scopurilor finale ale desavarsirii personalitatii artistice a dirijorului (organizatorica, pedagogica si artisticinterpretativa) constand in gradul de realizare practica a sintezei intre pregatirea muzicala teoretica si aplicatia acesteia ansamblului coral al anului de invatamant; dirijorul ca element care face puntea intre membrii ansamblului (instrumentisti, coristi) si compozitor, intre muzicieni si profani (publicul meloman), in egala masura estet dar si analist, defineste o stare de echilibru, mentinut prin emisia sa de fluid energetic, ce asigura claritatea viziunii artistice in general si muzicale in special prin „administrarea” energiei colectivului in procesul anticiparii, orientarii si conducerii cantului colectiv.

Cursul urmareste: asimilarea elementelor constitutive ale realizarii unui concert coral, pornind de la alcatuirea repertoriului, etapa a distingerii stilului, genului si formei fiecarei lucrari corale, continuand cu elaborarea posibilelor tematici repertoriale, conducerea unui cor pe un repertoriu traditional dar educandu-i in acelasi timp si gustul pentru muzica contemporana.

Din punct de vedere tehnic se aplica elemente complexe de tactare supraordonata, combinata cu ritmuri eterogene, cu solutionari dirijorale personalizate, ce reies din specificitatea metodelor de asimilare, analiza – sinteza, memorare, redare artistica a lucrarilor corale. Se asimileaza lucrari scrise in metrica binara si ternara, cu structuri omogene si eterogene, in tactare concentrata si descompusa; in metri alternativi si eterogeni (aksak); abordarea lucrarilor din toate perioadele stilistice pana in prezent, trecand prin toate formele si genurile muzicale ce combina structuri monodice, polifonice, omofonice si eterofonice; principiile de organizare si educare a formatiilor corale de copii, amatori si coruri de profesionisti; tehnici de lucru ale repetitiei corale pentru realizarea artistica a lucrarilor muzicale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Dirijat coral". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMUZICAconcert coral
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...