Frederic Chopin

Incarcat la data: 11 Februarie 2010

Autor: Pintenaru Mihai

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Data nasterii lui Chopin a fost mult controversata. S-a stabilit ca s-a nascut in 1810, la 1 martie, in orasul Zelazowawola.  Despre originea lui Chopin s-a vorbit, din nou, foarte mult.  Multe din biografiile lui Chopin, aratau (pana in 1949) originea poloneza, tatal lui, Nikolas Chopin, provenind dintr-o familie poloneza, cu numele de Szop care, emigrand in Franta s-ar fi stabilit la Nancy, iar numele ar fi o adaptare franceza a numelui polonez.

In scrisoarea descoperita abia in 1949 adresata de Nicolas Chopin, la datav de 15.09.1790, din Varsovia, parintilor sai aflati in Franta. Venit de tanar in Polonia s-ar parea ca participa la luptele pentru independenta Poloniei. Cunoscator al limbii si literaturii franceze si poloneze si-a indreptat vocatia spre pedagogie. Pe mosia contelui Skarbek o cunoaste pe sotia sa, Tekla Justina. Capatand un post de profesor la un liceu din Varsovia, el ifiinteaza un pension de baieti. Acest pension va capata foarte curand o buna reputatie atat pentru conditiile bune de mediu si educatie, aici fiiind inscrisi mai mult copii familiilor instarite ale orasului.

Fréderic a fost al doilea copil al familiei (Frederic avand inca doua surori). Frederic Chopin a fost inconjurat in copilarie si adolescenta (pe care a petrecut-o la Varsovia) de cele doua surori ale sale – Luiza si Emilia. in casa lui Nicolas Chopin popseau scriitori, muzicieni, pictori, actori, intelectuali progresisti.

La fel ca Mozart, Chopin a venit foarte timpuriu in contact cu muzica. Sensibilitatea extrema a viitorului compozitor se manifesta foarte devreme - mediul muzical familial incurajand manifestarile sale precoce: tatal canta la flaut iar mama la pian si voce.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Frederic Chopin". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MUZICAcurs muzicafrederic chopin
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan