Curs Oracle, capitolul 1

Incarcat la data: 23 Noiembrie 2006

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Acest capitol introductiv scoate in evidenta facilitatile oferite de Oracle si de produsele sale punandu-le in contextul instrumentelor si tehnologiilor pe care le veti invata in acest curs.Acest capitol explica de asemenea principiile de baza ale bazelor de date relationale.

CE ESTE ORACLE?
Oracle consta dintr-un set complet de constructori de aplicatii si produse pentru utilizatori,cautand sa asigure solutii complete in tehnologia informatiei.
Aplicatiile Oracle sunt portabile peste un numar mare de statii de lucru si sisteme de operare, de la calculatoare personale la procesoare paralele.

Oracle este inzestrat cu un flexibil Sistem de Management al Bazelor de Date(DBMS)-Serverul Oracle-pentru stocarea si managementul informatiei utilizate de aplicatii.

Ultimul server Oracle ,ORACLE 7,conduce o baza de date cu toate avantajele unei structuri relationale,avand in plus capacitatea de a stoca si executa obiecte de tip baza de date precum proceduri si mecanisme de siguranta.

Despre Serverul ORACLE
Serverul Oracle cuprinde un DBMS care controleaza:

  • Stocarea de date in sfera bazelor de date dedicate
  • Recuperarea de date pentru aplicatii utilizand tehnici de optimizare adecvate
  • Securitatea bazelor de date si a taskurilor permise pentru anumiti utilizatori
  • Consistenta si protectia datelor,incluzand arhivarea taskurilor si mecanisme de cautare
  • Comunicarea si integritatea informatiilor,cand bazele de date sunt distribuite intr-o retea.
     

Aplicatiile Oracle trebuie rulate pe acelasi computer la fel ca si Serverul Oracle.
Alternativ,aplicatiile si utilitarele utilizate de ele pot sa fie rulate pe un sistem local pentru utilizator (sistemul 'client'),in timp ce Oracle DBMS ruleaza pe un altul (sistemul 'server').

In acest mediu 'client-server',un numar mare de resurse de calcul pot fi rulate.De exemplu,o aplicatie 'Oracle Forms' poate rula pe un computer personal client,in timp ce accesarea datelor este condusa conventional de un Server Oracle pe un computer central.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Oracle, capitolul 1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.