Curs Educabilitatea

Incarcat la data: 13 Iulie 2010

Autor: Barb Viorel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Educabilitatea este particularitatea specifica omului de a se modela si dezvolta sub influenta factorilor de mediu si educatie, bazandu-se pe potentialul ereditar.


Educabilitatea se manifesta in relatia educator – educat. Educatorul vine in aceasta relatie cu competente general umane (echilibru biopsihic,  insusiri de personalitate, experienta de cunoastere si de viata,  disponibilitate de a relationa) si cu competente profesionale (cultura generala, cultura de specialitate) si didactice (tact pedagogic, stil de predare). Educatul vine in relatie cu competente general umane (echilibru biopsihic, capacitati de cunoastere, de raportare afectiva si volitiva), cu o experienta de cunoastere in curs de constituire, cu o receptivitate nativa si dobandita pentru cunoastere, cu motivatii interne si externe, cu disponibilitate de a comunica si de a raspunde solicitarilor, cu capacitatea de a receptiona, prelucra si integra experienta transmisa, cu particularitati de sanatate fizica si mentala.


Educabilitatea este un ansamblu de sanse de a fi eficient ca educator si de a profita de relatia educationala cu cel educat, in sensul stimularii dezvoltarii personalitatii acestuia. Şansele de a fi eficient depind de o serie de conditii: acceptarea reciproca, compatibilitatea psihologica, tipul de autoritate pe care o impune educatorul, capacitatile individuale ale educatului. Prin urmare, reusitele educationale depind atat de capacitatile biologice si de personalitate ale celor doi factori umani implicati, cat si de existenta unui mediu stimulativ.1.Puterea educatieiincrederea in sanse si in rezultatele educatiei se exprima prin optimismul sau scepticismul pedagogic, acestea manifestandu-se la nivel de conceptie, de atitudine, de stare de spirit. De-a lungul timpului, diversi teoreticieni si practicieni ai educatiei s-au situat pe pozitiile optimismului sau ale scepticismului pedagogic, in functie de modul de interpretare a unor descoperiri ale geneticii, in functie de speculatiile filosofice ale momentului, de contextul social-istoric in care au trait si in functie de nevoia de a stimula dezvoltarea sistemului educativ in atmosfera spirituala a epocii respective.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Educabilitatea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEFACTORIcurs pedagogie