Curs Pedagogia comunicarii

Incarcat la data: 28 Decembrie 2010

Autor: matei gianina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 69

Tip fisier: zip

Marime fisier: 111 kb

Aptitudinea de a comunica si capacitatea de a beneficia de efectele acestui proces sunt competente extrem de importante intr-o lume a comunicarii.Cursul urmareste familiarizarea cursantilor cu teoriile si conceptele specifice pedagogiei comunicarii, urmarindu-se operationalizarea acestora in termeni care sa faciliteze o cat mai buna aplicabilitate practica a continuturilor vehiculate.

Este necesara o sensibilizare si o educare a cadrelor didactice pentru a fi capabile sa realizeze o comunicare eficienta.Cursul isi propune dezvoltarea competentei de comunicare a cadrelor didactice prin realizarea de aplicatii, exercitii, reflectii cu ajutorul unor metode si tehnici de comunicare orala si scrisa. Rolul cadrului didactic este de a informa elevii, de a pune probleme, de a-i incuraja si de a-i motiva sa participe la dialog.

Utilizarea adecvata a intrebarilor menite sa stimuleze activitatea intelectuala a elevilor, incurajarea intrebarilor din partea acestora, spiritul de cooperare sunt cateva elemente menite sa sprijine acest dialog. in acest sens vor fi abordate teme vizand modalitatile de definire a comunicarii, teorii si modele ale comunicarii didactice, structura discursului didactic, retelele de comunicare, feedbackul si rolul sau in comunicarea didactica, stilul didactic, blocajele in comunicare, ipostazele comunicarii, metode si tehnici de comunicare, tipuri de intrebari si criterii de formulare a acestora, eficientizarea comunicarii didactice pe baza analizei tranzactionale etc. Consideram ca prin parcurgerea temelor anterior mentionate, cursantii isi vor dezvolta semnificativ aptitudinile comunicationale, fapt in masura sa conduca atat la cresterea randamentului procesului instructiv-educativ cat si la optimizarea relatiei profesor-elev.

Cursul include numeroase definitii sintetice, trimiteri bibliografice clare precum si sarcini de lucru menite a orienta activitatea cursantilor inspre atingerea obiectivelor specifice fiecarei teme.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Pedagogia comunicarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICARECURScurs pedagogie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...