Fundamentele pedagogiei

Incarcat la data: 06 Februarie 2013

Autor: Rosu Andreea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 205 kb

Stiinta si practica deopotriva, pedagogia constituie astazi unul dintre domeniile spiritualitatii umane cu o mare influenta asupra vietii si activitatii marii majoritati a indivizilor ce constituie societatea contemporana.

Avand ca obiectiv de studiu educatia - ca actiune social-umana specifica ce urmareste formarea personalitatii umane in vederea integrarii sale active in viata sociala - pedagogia a aparut si a evoluat din necesitatea orientarii si fundamentarii stiintifice a acestui proces.

Data fiind complexitatea fenomenului educational, in studierea stiintifica a acestuia sa manifestat aceeasi tendinta de multiplicare si specializare pe care o intâlnim si in cadrul altor stiinte ale socio-umanului.

Ca atare, astazi putem vorbi despre un adevarat sistem al stiintelor educatiei (pedagogice), ca sistem unitar de discipline teoretice si practice orientate spre studierea aprofundata a activitatii de formare si dezvoltare a personalitatii umane sub toate aspectele si dimensiunile sale.

Constructia sistemului stiintelor educatiei presupune o multitudine de exigente de ordin structural si logico-metodologic: scop, continut, structura, legaturile dintre diferitele stiinte pedagogice, dintre acestea si celelalte stiinte, unitatea, diversitatea, integralitatea stiintelor pedagogice, precum si criterii de clasificare, de ordonare sau
supraordonare etc.

Dificultatea evidentierii disciplinelor care fac parte integranta din acest sistem apare insa in momentul in care ne referim la ultimul aspect si incercam o clasificare a lor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fundamentele pedagogiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriPSIHOLOGIEfundamentele pedagogiei
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan