Introducere in didactica stiintelor economice

Incarcat la data: 28 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Expunerea reprezinta forma tipica de comunicare monologata in procesul de invatamant in care profesorul detine pozitia centrala in transmiterea de informatii. Expunerea consta practic in comunicarea pe cale verbala a unui ansamblu structurat de cunostinte in fata intregului colectiv al clasei care, pentru a fi atractiva si eficienta, trebuie sa respecte anumite cerinte:

- continutul expunerii trebuie sa fie bine sistematizat, structurat, sa aiba o constructie logica, sa se adreseze gandirii si imaginatiei elevilor;
- sa fie interesanta si atractiva, insotita de exemple si intrebari si sa favorizeze o receptare activa, sa foloseasca mijloacele comunicarii cu variatii ale intensitatii ritmului si tonalitatii vorbirii si folosirea posibilitatilor oferite de mimica si gestica.

Avantajul principal al expunerii consta in posibilitatea transmiterii intr-o forma sintetica si compacta a unui volum mare de informatii, fara ca prin aceasta sa se realizeze, din pacate, si o cantitate mare de informatii receptata si asimilata de elevi. Sub acest aspecte, expunerea este considerata ca una dintre metodele cu cea mai redusa relatie dintre cantitatea de predare si cantitatea de invatare. Este metoda tipica pentru invatamantul superior, dar se utilizeaza si in invatamantul liceal la disciplinele care impun sau se preteaza la o astfel de metoda didactica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in didactica stiintelor economice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DIDACTICAINTRODUCEREcurs pedagogie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan