Jocul in viata omului

Incarcat la data: 05 Ianuarie 2011

Autor: patrulescu daniela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 98 kb

Ce este jocul, de ce se joaca copiii, sunt intrebari pe care si le-au pus psihologii si pedagogii cu mai bine de un secol in urma. Profesorul Paul-Popescu Neveanu considera ca sub actiunea jocului se formeaza, se dezvolta si se restructureaza intreaga activitate psihica a copilului.

Psihologul german K. Gross afirma ca jocul este un instinct care pregateste copilul pentru activitatea serioasa de mai tarziu. Psihologul austriac K. Buhler considera ca jocul este un mijloc prin care copilul isi provoaca placerea actiunii.

„Omul nu este intreg decat atunci cand se joaca”, scria Schiller.
„Copilaria serveste pentru joc si pentru imitare”, spune Eduard Claparede. Nu ne putem imagina copilaria fara rasetele si jocurile sale.

Jocul este activitatea esentiala a copilului, tot ce intreprinde copilul mic este inclus in joc. Jocul este activitatea in care copilul se angajeaza cu placere si bucurie nemasurata, iar daca il privim, vedem cat serios si devotat este actiunii pe care o desfasoara. Jocul este realitatea proprie numai pentru copil, in care este implicat total si din care este scos cu dificultate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Jocul in viata omului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: JOCULcurs pedagogieviata omului
Comentarii

Ajutator.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...