Psihologia Educatiei - stadialitatea dezvoltarii psihice

Incarcat la data: 23 Decembrie 2010

Autor: Gabriela H.

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

Psihologia educatiei este o ramura aplicativa a psihologiei. Sunt utilizate teorii, metode si instrumente, rezultate stiintifice, pentru descifrarea implicatiilor psihologice ale activitatii instructiv-educative (Woolfolk, 2004). in ciuda sutelor de mii de ore dedicate de specialisti cercetarii, discutiilor generate de argumentele pro si contra legate de diverse fenomene din practica scolara, raman totusi intrebari ale caror raspunsuri nu s-au gasit cu certitudine.

Dificultatea este datorata in parte complexitatii extraordinare a obiectului de studiu al psihologiei educatiei – dezvoltarea personalitatii fiintei umane in contextul practicii educative. Psihologia educatiei este o disciplina – resursa pentru profesori, oferind sugestii si repere pentru procesul complex de stimulare intelectuala si socio – emotionala a elevilor Cei initiati teoretic vor sti de ce fac ceea ce fac, pana unde pot merge, care sunt riscurile inevitabile. Daca unei solide pregatiri de specialitate i se adauga o buna formatie psihologica si pedagogica, marja de libertate a exprimarii profesionale va creste semnificativ.


    
Orice manifestare psihica – chiar si in mediul normativ, cum este cel scolar – este totdeauna caracterizata de unicitate, necesitand o tratare individualizata, diferentieri nuantate. „Profesorul trebuie sa considere generalizarile extrase din bibliografia cercetarii ca ipoteze susceptibile de modificare, prelucrare si extindere, pentru a fi adaptate la conditiile concrete” (Ausubel si Robinson, 1981, 45).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihologia Educatiei - stadialitatea dezvoltarii psihice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCURS PSIHOLOGIEPsihologia educatieicurs educatie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...