Psihopedagogia jocului - Jocul, valente psihologice si pedagogice

Incarcat la data: 08 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Introducerea acestui curs in cadrul curricumului pentru formarea formatorilor este motivata de numeroase argumente. Ramanem deschisi oricarei opinii argumentate, fiind convinsi ca "mai binele este dusmanul binelui" (Platon) si ca acesta nu poate fi realizat decat prin interferenţe, dinamism si deschidere catre alteritate. Argumentele sunt atat de natura pedagogica, dar si psihologica (delimitarea s-a realizat cu scop  doar didactic).


ARGUMENTE PEDAGOGICE
La nivelul cel mai cuprinzator al Legii invaţamantului se precizeaza ca idealul de personalitate ce se doreste a fi format in societatea actuala trebuie sa fie una armonioasa, integrala si creatoare. Finalitatea transpusa la nivelul didacticii practice ar echivala cu utilizarea de catre formator a conţinuturilor flexibile dar i a metodelor active (printre care si jocul) care sa-l antreneze pe copil in stilul euristic de cunoastere. Acest adevar "candidat la umanitate" (H. Pieron) asista la rapide schimbari sociale si informaţionale, trebuie sa "joace" cu eficacitate rolul si statusul sau social.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihopedagogia jocului - Jocul, valente psihologice si pedagogice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPEDAGOGIEJOC
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook