Psihopedagogie

Incarcat la data: 18 Octombrie 2011

Autor: Alice Cbl

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 133144 kb

Finalitatile educatiei. Ideal, scopuri, obiective
1. Definirea si analiza conceptelor: finalitate, ideal, scop, obiectiv, sarcina

 

Finalitatea:
- finalitatea intentionala (activitatea conttienta a omului);
- finalitatea naturala sau materiala (a organismelor vii).

 

In pedagogie, finalitatea intentionalase identifica ori cu rezultatele proiectate ori cu rezultatele deja realizate
prin intermediul activittsii, instrumentelor eduative.

 

Finalitatile pot fi rezultate in proiect ori in fapt, produse.

 

Finalitatea in proiect de configureaza in pedagogie prin trei categorii: obiective, scopuri, idealuri. Idealul educational este o categorie fundamentala in pedagogie, reprezentand pivotul teoretic si metodologic al diferitelor conceptii si sisteme practice in domeniul educatiei.

 

In pedagogia contemporana, idealul educativ este si formarea personalitatii in integralitatea ei functionala, formarea omului ca o fiinta autonoma, deschisa, flexibila, creativa, adaptabila la schimbari. Idealul ofera imaginea de om optimala, proiectata si are caracter obiectiv si integral.

 

Comparativ cu scopurile si cu obiectivele, idealul are cel mai mare grad de generalitate si de stabilitate. In raport cu idealul se stabilesc scopuri. Acestea sunt pasi spre ideal, sunt laturi ale idealului. Scopul educational are caracter oarecare relativ, subiectiv si partial. Scopul educational este o perspectiva mai mult sau mai putin apropiata, coerenta, ce se finalizeaza intr-o forma si intr-un timp bine determinate.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Psihopedagogie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPsihopedagogiefinalitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan