Tipuri de lectii

Incarcat la data: 02 Iunie 2010

Autor: john doe

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Lectia se desfasoara intr-o succesiune de etape, care-i confera o anumita structura. Tipul de lectie se refera la structura comuna a lectiilor care urmaresc aceleasi finalitati. Tipul de lectie se stabileste in functie de obiectivul general al lectiei.

Tipurile principale de lectii sunt urmatoarele: lectia de transmitere/insusire de cunostinte; lectia de formare de priceperi si deprinderi; lectia de recapitulare si sistematizare a cunostintelor, priceperilor si deprinderilor; lectia de evaluare a performantelor scolare; lectia mixta (combinata).

Fiecarui tip de lectie ii este proprie o anumita structura generala. Aceasta structura nu este obligatorie si rigida.
Tipurile de lectii se regasesc in realitate in practica scolara sub forma unor variante concrete. Constituirea variantelor de lectii este determinata de: specificul obiectului de invatamant; particularitatile elevilor; conditiile materiale locale; competentele cadrului didactic.

Prezentam in continuare structura generala, orientativa, a fiecarui tip de lectie. Lectia de transmitere/insusire de cunostinte. Prin acest tip de lectie se urmareste atat achizitia de cunostinte (date concrete, notiuni, principii, legi), cat si formarea la elevi a capacitatilor de a opera cu acestea (de a le interpreta, aplica, analiza, sintetiza si evalua).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tipuri de lectii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPEDAGOGIElectii de curs
Comentarii

NICI UNA

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook