CURS POLITOLOGIE: POLITOLOGIE

Incarcat la data: 04 Iunie 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 80 credite

Numar pagini: 164

Tip fisier: zip

Marime fisier: 228 kb

2 (1 review)

Intre stiintele despre societate, despre organizarea si conducerea acesteia, politologia sau stiinta politica detine un loc aparte si un rol specific. O asemenea disciplina, intrata relativ recent in familia stiintelor sociale, cuprinde o problematica diversa si complexa, nu de putine ori contradictorie, si acopera un vast camp de activitati, de actiuni, de cultura si comunicare politica.


Astazi, politologia s-a instaurat temeinic in variatele niveluri de invatamant si in cercetarile atat de diverse si importante privind viata politica, politicul. Politologia, ca stiinta sau teorie, reprezinta si un instrument sau o metoda a cunoasterii cat mai concrete si a evaluarii realiste, obiective, a politicii sau politicilor, in diversele lor infatisari, oferind explicatii, diagnoze, concluzii si solutii practice de larg interes social.


Desigur, politologia nu este singura disciplina care studiaza viata politica si problemele politice. impreuna cu aceasta disciplina, sociologia politica, filosofia politica, geopolitica, istoria ideilor, psihologia politica, filosofia sociala etc. formeaza domeniul larg al stiintelor politice. Se considera insa ca politologia sau stiinta politica reprezinta, intr-un anumit sens, disciplina fundamentala. Ea este o stiinta cu putere de sinteza si, din perspectiva sa, ajungem la o imagine generala, de ansamblu, asupra intregului domeniu.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS POLITOLOGIE: POLITOLOGIE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpolitologiepolitica externa