Integrarea Europeana

Incarcat la data: 18 Februarie 2010

Autor: Marius

Pret: 100 credite

Numar pagini: 60

Tip fisier: zip

Marime fisier: 138 kb

Pelkmans – integrarea drept un proces de eliminare graduala a frontierelor de orice tip intre 2 sau mai multe state independente menit sa permita  statelor respective sa functioneza ca o unica entitate. Wallace – integrarea presupune crearea si mentinerea unor modele intense si divesificate de interactiune intre unitati anterior autonome.

E. Dobrescu pune accent pe cele mai rezonabile definitii: Proces in cadrul careia actorii politici din diferite str-ri nationale  sunt convinsi sa-si transf. loialitatea,  sperantele si activitatile politice spre un nou centru al carei institutii poseda sau pretind jurisdictia asupra statelor nationale preexistente (Ernest, B. Haos); 

Punerea la un loc a mai multor operatii efectuate de aceeasi firma (ingegrarea verticala) sau de firme diferite incorporate in aceeasi unitate economica (integrarea orizontala) (Fr. Peroux); Procesul prin care pina atunci notiuni doritoare si capabile sa-si conduca  intependent politica interna si externa incearca sa ia impreuna niste decizii sau sa delege procesul luarii deciziilor unor organe centrale; Proces prin care actorii politici din mai multe state diferite sunt convinsi sa-si modifice sperantele si activitatile politice catre un nou centru de putere (Lindberg).

Integrarea economica – reprezinta un inalt nivel al schimburilor economici.
Integrarea sociala – proces de unificare la nivelul maselor, a grupurilor specifice, a elitelor.
Integrarea politica – o multitudine de fenomene, inclusiv decizii la nivel international, atitudini similare la nivelul statelor membre.

INTEGRAREA ECONOMICa: presupune eliminarea bancilor economice dintre 2 sau mai multe state, bariere care la rindul sau pot fi definite ca reprez.  Orice tip de obstacole cere distorsioneaza mobilitatea factorilor de productie.
Experienta europeana demonstreaza ca eforturile de eliminare a barierelor economice nu elimina automat toate distorsiunile care se manifesta la nivelul pietelor unice. Distors. sunt determinate de diferentele in calitatea infrastructurii, a nivelului de dezvoltare sau de existenta aglomerarilor indurstriale care continua sa se manifeste  si dupa eliminarea barierelor economice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Integrarea Europeana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSintegrare europeanaistorie europa
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...