Regimuri totalitare

Incarcat la data: 15 Decembrie 2011

Autor: Cristina Socol

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11032 kb

REGIMURILE TOTALITARE

Dupa primul razboi mondial au loc foarte multe schimbari atat la nivel politic cat si la nivel economic. Din punct de vedere economic intre anii 1929-1933 are loc Marea Criza ce are efecte in intreaga lume. In ceea ce priveste regimurile politice, putem vorbi de existenta a 2 tipuri de regimuri:

 

- Regimuri democratice care se instaureaza in majoritatea statelor nou aparute care continua sa existe in tari precum: SUA, Franta si Anglia.Franta si Anglia garanteaza frontierele noilor state aparute.

 

- Regimuri Totalitare : au aparut pe fonduri nemultumirii unora dintre statele invinse si factorii economici au avut un rol decisiv in instaurarea acestor tipuri de regimuri. Toata perioada interbelica se poate vorbi de o politica revizionista( revizuirea tratatelor de pace de la Versailles). Tarile in care s-au instaurat astfel de regimuri sunt : Rusia (comunismul), Italia (fascismul), Germania (nazismul).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Regimuri totalitare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PoliticaCOMUNISMregimuri totalitare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan