Curs Ameliorarea imaginilor in domeniul spatial

Incarcat la data: 27 Decembrie 2009

Autor: popescu cristi

Pret: 80 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1830 kb

Termeni, notiuni si notatii
- f(x,y) - imaginea initiala
- g(x,y) - imaginea procesata
- (x,y) - coordonatele unui punct al imaginii


Transformare: g(x,y)=T[f(x,y)], unde T este un operator ce actioneaza asupra lui f si este definit pe o vecinatate a punctului (x,y). Aceasta vecinatate se mai numeste si masca, kernel, sablon sau filtru. Vecinatatea poate avea forma patrata, dreptunghiulara, sau mai rar, de disc.
Pixelul central al mastii se misca "peste" imagine, acoperind fiecare pixel al acesteia. Transformarea foloseste numai pixelii din zona mastii.
Cel mai simplu exemplu de masca este cea cu dimensiunea 1 (1 x 1).
Atunci se va scrie s=T(r) si T devine functia de transformare [punctuala] de nivel de  gri, unde s este nivelul de gri in imaginea f, in punctul de coordonate (x,y), iar r este nivelul de gri in imaginea g (procesata), tot in punctul de coordonate (x,y).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Ameliorarea imaginilor in domeniul spatial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSInginerie electronicaPrelucrarea semnalelor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan