Curs Filtrarea in domeniul spatial

Incarcat la data: 27 Decembrie 2009

Autor: popescu cristi

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6943 kb

Filtrarea in domeniul spatial are la baza mecanismul deplasarii unei masti (kernel, sablon sau fereastra) "peste" imaginea ce se filtreaza. De regula masca are dimensiuni (exprimate in pixeli) impare (3x3, 5x5 etc.), pentru a putea usor defini un punct central al sau.

Daca filtrarea este liniara, fiecare pixel din imagine este inlocuit (valoarea sa de gri) cu ceea ce rezulta dintr-o suma de produse de forma:
R = w(-1, -1)f(x - 1, y - 1) + w(-1, 0)f(x - 1, y) + w(0, 0)f(x, y) + w(1, 0)f(x + 1, y) + w(1, 1)f(x + 1, y + 1)
Pentru procesul de filtrare se mai foloseste termenul de convolutie.
(Convolutia este o operatie matematica executata asupra a doua functii. Rezultatul este o functie ce se considera a fi o versiune modificata a unei din functiile implicate.)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Filtrarea in domeniul spatial". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFILTRAREPrelucrarea semnalelor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan