Curs Restaurarea imaginilor

Incarcat la data: 27 Decembrie 2009

Autor: popescu cristi

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2083 kb

Filtrele de tip lowpass sau highpass, cu variantele lor, decupau frecvente, dispuse dupa un disc centrat in originea dreptunghiului frecventelor. Cu cat diametrul discului este mai mic, cu atat se elimina mai putine frecvente (si invers).
O alta posibilitate este de a elimina frecvente dispuse dupa o coroana circulara, centrata tot in origine.
Filtrele sunt tot de doua categorii. Unele de tip "eliminare" frecvente, altele cu efect contrar.
Filtre de tip eliminare banda


Pot fi de tip "ideal", Butterworth, respectiv Gauss. In cazul acestor  filtre, in afara de parametrul D0, care da diametrul discului de filtrare, mai exista un al doilea parametru, w, care descrie latime coroanei circulare.
Aceste filtre dau bune rezultate in cazul imaginilor corupte cu zgomot aditiv periodic, atunci cand se cunoaste, macar aproximativ, domeniul de frecvente al zgomotului.
Aceasta pentru ca transformata Fourier a unei functii sinus de exemplu ia forma unor impulsuri simetrice fata de originea dreptunghiului frecventelor. Daca se poate estima diametrul unui astfel de cerc, se poate construi un filtru care sa elimine exact aceasta zona.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Restaurarea imaginilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPrelucrarea semnalelorCompresia imaginilor
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...