Curs Prelucrarea si analiza imaginilor. CARACTERIZAREA REGIUNILOR

Incarcat la data: 21 Iunie 2007

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Prin parametru de forma intelegem in general un scalar sau o functie (cu suport unidimensional sau bidimensional) asociate unei forme plane pe care o caracterizeaza; forme asemanatoare sunt caracterizate de parametri de forma de valori apropiate; formele diferite prezinta diferente mari intre parametrii de forma asociati.


Parametrii de forma compun un fel de fisa de identitate a formei respective, pe baza carei aceasta forma poate fi recunoscuta in mod unic. in mod ideal, acesti parametri trebuie sa fie invarianti la translatie, rotatie si scalare. Tehnicile de recunoastere a formelor sau de clasificare sunt precedate intotdeauna de o etapa de extragere a parametrilor de forma (sau a caracteristicilor formei).


Pentru analiza imaginilor, o forma este o functie de doua variabile, cu suport compact f(x, y) : K -> R; in general valorile acestei functii sunt binare (0 sau 1), descriind deci o parte a unei imagini binare (zona din imagine in care se afla obiectul de interes). Atunci functia poate fi vazuta ca o functie caracteristica a formei, asemanatoare functiei caracteristice a unei multimi. in cele ce urmeaza vom prezenta cativa parametri de forma clasici.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Prelucrarea si analiza imaginilor. CARACTERIZAREA REGIUNILOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScaracterizarea lui Ionanaliza comparativa