Curs Prelucrarea si analiza imaginilor. CARACTERIZAREA TEXTURILOR

Incarcat la data: 21 Iunie 2007

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Dictionarele lingvistice definesc textura ca o proprietate a constitutiei generale a unui corp solid (sau ca constitutia unei roci sau a unui aliaj din punctul de vedere al orientarii in spatiu a partilor componente) sau ca un atribut caracteristic al unei stofe (sau material textil) care este urzit sau tesut. Textura este observata in configuratia structurala a obiectelor, a lemnului, a nisipului, a vegetatiei, aglomerarilor de granule. Textura este descrisa in termeni lingvistici prin rugozitate, contrast, finete, regularitate, termeni a caror traducere matematica nu este clara.


La o scara data, orice textura are acelasi aspect, indiferent de zona observata. Corespunzand diferitelor teorii relative la perceptia vizuala a texturii, au fost propuse doua modele principale de descriere a texturilor:
- abordarea determinista se refera la repetarea spatiala a unui motiv de baza, pe diferite directii. Acesta abordare corespunde unei viziuni macroscopice, intalnita de altfel in cazul tesaturilor, fragmentelor de piele de reptila si a modelelor de tip mozaic (mozaicul de pe pardoseala, parchetul). Elementul repetitiv de baza poarta numele de texon sau texel - "texture element" - (prin similaritate cu denumirea de "pixel").
- abordarea probabilista (statistica) se refera la caracterizarea atributelor anarhice si omogene in acelasi timp, care nu tin nici de un element de baza localizabil (motiv), nici de o frecventa principala de repetitie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Prelucrarea si analiza imaginilor. CARACTERIZAREA TEXTURILOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScaracterizarea lui Ionanaliza comparativa
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...