Curs APARATE DE MASURARE ANALOGICE DE TIP ELECTROMECANIC

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 417 kb

Masurarea este procesul experimental, obiectiv, prin care se realizeaza atribuirea de numere proprietatilor obiectelor si fenomenelor lumii reale, in scopul obtinerii unei informatii cantitative despre acestea. Se observa ca ceea ce se masoara sunt proprietati ale obiectelor si fenomenelor si nu ele in sine. Exemplu de astfel de proprietati: lungimea, masa, temperatura, rezistenta, e.t.c.


In continuarea acestui curs vom denumii proprietatile obiectelor si fenomenelor ce se masoara, marimi masurabile, iar numerele atribuite ca rezultat al masurarii le vom numii valori. Mijlocul tehnic necesar efectuarii procesului de masurare se numeste mijloc de masurare. Ansamblul de principii si mijloace pe care se bazeaza efectuarea unei masurari se numeste metoda de masurare.


Metrologia (stiinta masurarii) este stiinta care se ocupa cu studiul procesului de masurare, cuprinzand toate aspectele, atat teoretice cat si practice, referitoare la masurari. Astfel, obiectul stiintei masurarii include marimi si unitati de masura, etaloane, metode si mijloace de masurare, erori de masurare, conditii de masurare, caracteristici ale mijloacelor de masurare, relatia operator-aparat, norme si prescriptii privind masurarea.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs APARATE DE MASURARE ANALOGICE DE TIP ELECTROMECANIC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSFIZICAPROGRAMARE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...