Curs Programarea Orientata pe Obiecte. CLASE DERIVATE, MOSTENIRI

Incarcat la data: 21 Iunie 2007

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Intr-o lucrare anterioara era ilustrat unul din principiile modelului obiect, si anume ierarhizarea ca modalitate de a ordona abstractizarile (tipurile abstracte de da te - tipurile definite de utilizator - clasele). Ierarhiile pot sa denote relatii de tip sau relatii de agregare. Relatiile de agregare specifica compunerea unui obiect din mai multe obiecte mai simple. Altfel spus, ierarhia de agregare este o ierarhie in care se poate afirma despre un obiect ca este o parte a altui obiect, mai complex. Exemplul dat al unei astfel de descompuneri era cel al unui calculator.


Acesta poate fi studiat prin descompunerea lui in subansamble componente: placa de baza, placa video, monitor, etc; la randul ei, placa de baza este compusa din placheta de circuit imprimat, procesor, memorie, etc. Pe de alta parte, fiecare obiect poate fi incadrat intr-o categorie (clasa, tip) mai larga, care contine mai multe obiecte care au proprietati comune.


O discutie despre disk-drive-uri ar putea incepe prin examinarea caracteristicile disk-drive-urilor in general. Ar putea fi studiate detaliile unui hard-drive si diferentele pe care le are un floppy-disk-drive. Aceasta ar implica mostenirea pentru ca multe dintre caracteristicile drive-urilor pot caracteriza drive -uri in general, dupa care apar diferente dependente de cazul particular (floppy, hard, etc.). Astfel, relatiile de tip sunt definite prin mostenirile intre clase, prin care o clasa (clasa derivata) mosteneste structura sau comportarea definita in alta clasa (clasa de baza).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Programarea Orientata pe Obiecte. CLASE DERIVATE, MOSTENIRI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMOSTENIRICLASE DERIVATEprogramare orientata obiecte
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan