Bazele Ecologiei - antroposfera

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: Cotofana Ana-Luminita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 88 kb

Pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii, estimata la aproximativ 10 000 de ani, populatia planetei a fost relativ stabilizata la 8-10 milioane de locuitori. In ultima mie de ani ea a crescut pana la 6,5 miliarde de locuitori.

Aceasta crestere a inceput odata cu cultivarea pamantului si domesticirea animalelor care a declansat transformarea omului din vanator-culegator, adica simplu consumator a ceea ce natura oferea, in cultivator madica un generator de tehnologie pentru producerea hranei.

Agricultura inseamna o intreaga cultura bazata pe producerea hranei. De notat faptul ca astazi exista 620 de oameni hraniti de tehnologia agricola, pentru fiecare om din perioada ante tehnologica a Pamantului. Cea mai recenta crestere exploziva care creeaza serioase probleme demografice si ecologice se datoreaza progreselor in agricultura si tehnologie dar si scaderii mortalitatii ca urmare a realizarilor medicinei si igienei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele Ecologiei - antroposfera". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSDemografieProtectia Mediului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...