Bazele Ecologiei - Atmosfera

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: Cotofana Ana-Luminita

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 143 kb

Atmosfera reprezinta invelisul gazos al planetei -permite schimbul de masa si energie dintre aceasta si spatiul
sideral.-Este un strat protector ce intretine viata pe Pamant si o protejaza de mediul ostil al spatiului cosmic. -Ea absoarbe cea mai mare parte a radiatiilor electromagnetice ce vin de la soare, permitand transmisia unor quante semnificative de radiatii numai in domeniul 300-2500nm (ultravioletul apropiat, vizibilul si infrarosul apropiat) si 0,01-40m –undele radio.


Prin absorbtia radiatiilor electromagnetice cu lungime de unda mai mica de 300nm atmosfera filtreaza radiatiile electromagnetice periculoase pentru viata pe Pamant.
-reabsoarbe cea mai mare parte din radiatia reemisa de Pamant in spatiul sideral, atmosfera stabilizeaza temperatura Pamantului prevenind variatiile bruste si extreme de temperatura.
-Atmosfera este sursa de CO2 necesar fotosintezei
-SURSA oxigenului pentru respiratie.
-Ea furnizeaza azotul pe care bacteriile fixatoare de azot si plantele il utilizeaza pentru a produce azot legat chimic, element esential al moleculelor celulelor vii.
-atmosfera transporta masele de apa sub forma de vapori din oceane pe uscat.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele Ecologiei - Atmosfera". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSATMOSFERAECOLOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan