Curs Igiena intreprinderii

Incarcat la data: 16 Septembrie 2010

Autor: Brait Alexandru

Pret: 100 credite

Numar pagini: 203

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6667 kb

Organizatiile de industrie alimentara se amplaseaza in zona industriala a localitatilor, stabilita prin planurile de dezvoltare si sistematizare ale acestora. Se recomanda ca unitatile alimentare sa fie grupate intr-un anumit sector al platformei industriale pt. ca: ele nu se polueaza reciproc; pot folosi in comun sursele de aprovizionare cu apa, canalizarea si instalatiile de epurare ale apelor reziduale, retelele energetice etc.

Se va urmari sa se pastreze o distanta suficient de mare fata de alte intreprinderi care genereaza factori poluanti (praf, pulberi, gaze toxice, mirosuri puternice neplacute) in asa fel incat chiar in conditiile meteorologice cele mai nefavorabile, concentratia poluantilor din atmosfera sa nu depaseasca limitele maxime admise pentru zonele de locuit.

- Se recomanda sa se tina seama de directia vanturilor dominante; acestea trebuie sa bata dinspre unitatea alimentara spre cea poluanta si nu invers.
- La abatoare se va lua in calcul posibilitatea aplicarii de carantina sanitara veterinara, organizandu-se circulatia materiei prime, a produselor finite si a deseurilor, fara incomodarea organizatiilor din zona sa fie uscate plane, ferite de vanturi puternice, cu mare putere de autopurificare;

- sa fie ferite de pericolul avalanselor sau al inundatiilor;

- sa nu fie inundabile, iar nivelul superior al panzei de apa freatica sa se gaseasca la cel putin 3-4 metri de suprafata solului pentru a nu exista riscul aparitiei apei in incaperile situate in subsol sau demisol si pentru preintampinarea dezvoltarii coloniilor de mucegai si pulverizarea tencuielilor;

- sa fie ferite de riscurile surparii si alunecarii;

- sa fie ferite de emanatiile sau infiltratiile de substante toxice, inflamabile ori explozive;

- sa fie ferite de influenta nocivitatilor eliminate de obiectivele economice invecinate (mirosuri neplacute, fum, gaze toxice, praf, alte noxe) si sa permita dezvoltarea normala a plantatiilor;

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Igiena intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINTREPRINDERIIIGIENAProtectia Mediului