Curs Poluarea solului

Incarcat la data: 16 Iunie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 249 kb

Solul este stratul de la suprafata pamantului, afanat, moale, friabil, care impreuna cu atmosfera constituie mediul de viata al plantelor. Solul s-a format din roci, sub influenta factorilor pedogenetici: clima, microorganisme, vegetatie, relief. Durata de generare este mare, astfel incat pentru a se forma pe cale naturala 3 cm de sol sunt necesari 300 - 1000 de ani, iar pentru 20 cm, 70000 de ani.

Solul, natural sau modificat de om, se caracterizeaza printr-o compozitie organo-minerala complexa. El apare constituit din trei categorii de substante, corespunzatoare celor trei stari de agregare ale materiei:
- substante solide, care constituie faza solida sau materia solida a solului.
- apa incarcata cu substante solubilizate si coloidal dispersate, care reprezinta faza lichida solului;
- aerul (cu continut de azot, oxigen, dioxid de carbon, alte gaze, vapori de apa), care formeaza faza gazoasa solului.

Din cuprinsul acestui complex natural mai face parte si lumea vie (a mezofaunei si microorganismelor), care este agentul principal al transformarilor ce au loc in sol. Compozitia chimica a solului este in continua schimbare, prin procese rapide, sau lente de pedogeneza, cu implicatii asupra ecosistemelor.
Solul poate indeplini urmatoarele roluri:
- suport mecanic ce permite fixarea plantelor;
- sursa de saruri minerale, gaze si apa pentru plante;
- participare la circulatia apei si a altor elemente in natura;
- purificare a naturii, prin proprietatile lui de adsorbant si neutralizant al poluantilor;
- depozit si sursa regenerabila de energie fosila, prin fitomasa transformata in humus;

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Poluarea solului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSProtectia Mediuluipoluarea solului
Comentarii

47yp

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan