Instalatii frigorifice si de climatizare - Comprimarea

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: Cotofana Ana-Luminita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 200 kb

In instalatiile frigorifice, comprimarea este procesul de marire a presiunii vaporilor de la nivelul presiunii din vaporizator p0, pana la nivelul presiunii din condensator pk. De fapt, vaporizatorul si condensatorul asigura interfata cu mediul racit respectiv mediul ambiant, iar compresorul asigura conditiile de lucru ale condensatorului, aducand agentul frigorific, la presiunea necesara realizarii procesului de condensare. Asemanator, dispozitivul de laminare asigura conditiile de lucru ale vaporizatorului, aducand agentul frigorific la presiunea necesara realizarii procesului de vaporizare.

Datorita duratei scurte in care se realizeaza procesul, intr-o prima aproximatie se poate considera ca agentul frigorific nu schimba caldura nici cu partile componente ale compresorului si nici cu mediul ambiant, deci comprimarea este adiabatica. in realitate, aspiratia vaporilor de agent frigorific in cilindrii si prima parte a procesului de comprimare, sunt caracterizate de incalzirea vaporilor, deoarece acestia preiau caldura de la peretiicilindrilor, iar ultima parte a procesului de comprimare, respectiv refularea sunt caracterizate de racirea vaporilor, deoarece acestia cedeaza caldura peretilor cilindrilor. Pe langa aceste interactiuni termice, care reprezinta ireversibilitati externe si in ansamblu contribuie la cresterea globala a entropiei in procesul de comprimare, exista si ireversibilitati interne.

Datorita tuturor acestor ireversibilitati, in procesul real de comprimare, entropia creste. Cateva exemple de ireversibilitati interne sunt reprezentate de frecarile dintre starturile de agent frigorific, frecarile dintre straturile de agent si peretii cilindrilor, respectiv frecarile dintre agent si pistoane, turbionari si omogenizari care se produc in timpul comprimarii, etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Instalatii frigorifice si de climatizare - Comprimarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSProcesinstalatii frigorifice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...