Instalatii frigorifice si de climatizare - Condensarea

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: Cotofana Ana-Luminita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 336 kb

Condensarea este procesul termodinamic prin care agentul frigorific isi schimba starea de agregare din vapori in lichid, cedand caldura sursei calde, reprezentate de aerul sau apa de racire a condensatorului. Condensarea realizeaza efectul util in pompele de caldura. Uneori racirea condensatorului este realizata mixt, de aer si apa impreuna.

Procesul de condensare va fi analizat in continuare, separat pentru cazul racirii cu aer si separat pentru cazul racirii cu apa, desi din punct de vedere calitativ, pentru comportarea agentului frigorific nu exista diferente fundamentale. De regula, in cazul racirii cu aer condensarea se realizeaza in interiorul tevilor, in aparate construite din serpentine, iar in cazul racirii cu apa condensarea se realizeaza in spatiul dintre un fascicul de tevi si manta, in aparate de constructie multitubulara, cel mai adesea orizontale.

O alta diferenta, intre cele doua tipuri de procese de condensare, este reprezentata de regimul termic al agentilor de lucru (agentul frigorific si agentul de racire), intre cele doua tipuri de aparate, existand unele diferente care vor fi analizate in continuare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Instalatii frigorifice si de climatizare - Condensarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSProtectia Mediuluiinstalatii frigorifice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan