Instalatii frigorifice si de climatizare - instalatii cu vapori

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: Cotofana Ana-Luminita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 321 kb

Instalatiile frigorifice de tipul celor analizate in capitolele anterioare sunt denumite instalatii frigorifice cu vapori, pentru ca ciclul de functionare al acestora se realizeaza in domeniul de vapori umezi si in apropierea acestuia, respectiv in domeniul vaporilor usor supraincalziti sau al lichidului usor subracit.

Aceste instalatii, mai sunt numite si instalatii cu comprimare mecanica de vapori, deoarece procesul de comprimare a vaporilor este realizat in compresoare mecanice. Exista si alte tipuri de instalatii frigorifice, dar acelea vor fi studiate ulterior.

In continuare se vor analiza mai multe tipuri de instalatii frigorifice care au functionarea bazata pe comprimarea mecanica a vaporilor unui agent frigorific si pot realiza temperaturi scazute, pana la valori de aproximativ –90°C. Odata cu reducerea temperaturilor care trebuie realizate de instalatie, creste raportul de comprimare, la care trebuie sa functioneze compresorul sau compresoarele.

Instalatiile intr-o singura treapta de comprimare, realizeaza cresterea presiunii direct de la valoarea presiunii de vaporizare p0 la valoarea presiunii de condensare pk. in aceste conditii de functionare, este posibila realizarea temperaturilor scazute avand valori de pana la -20…-30°C. La ora actuala, se manifesta o tendinta de a realiza intr-o singura treapta de comprimare si temperaturi mai scazute.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Instalatii frigorifice si de climatizare - instalatii cu vapori". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINSTALATIIProtectia Mediului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...