Instalatii frigorifice si de climatizare - Laminarea

Incarcat la data: 09 Octombrie 2010

Autor: Cotofana Ana-Luminita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 331 kb

In instalatiile frigorifice, laminarea este procesul care se realizeaza cand agentul frigorific lichid trece printr-o sectiune ingustata, datorita careia se modifica presiunea fluidului, de la valoarea presiunii de condensare pk a lichidului obtinut in condensator, pana la valoarea presiunii de vaporizare p0 a agentului care urmeaza sa ajunga in vaporizator.

Acest proces se realizeaza in ventilul de laminare, care din punct de vedere constructiv se aseamana cu un robinet, sau o diafragma avand orificiul de curgere calibrat. Laminarea este considerata adiabatica, deoarece se desfasoara fara interactiuni termice cu mediul ambiant. Avand in vedere ca in timpul realizarii acestui proces termodinamic, nu se manifesta nici interactiuni sub forma de lucru mecanic, se poate considera ca entalpia ramane constanta. in instalatiile de putere frigorifica redusa, cum sunt de exemplu echipamentele frigorifice casnice, sau unele aparate de conditionare a aerului, laminarea adiabatica se poate realiza si in tuburi capilare.

Indiferent de dispozitivul fizic in care este realizata, laminarea adiabatica este un proces ireversibil. Pierderile care se manifesta in cadrul acestui proces, sunt datorate curgerii cu frecari, turbulente si omogenizari. Ireversibilitatile interne ale procesului de laminare adiabatica, duc la cresterea entropiei agentului frigorific.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Instalatii frigorifice si de climatizare - Laminarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSProtectia Mediuluiinstalatii frigorifice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...