Mediu

Incarcat la data: 20 Ianuarie 2012

Autor: baciu armin

Pret: Gratuit

Numar pagini: 96

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5675272 kb

1. DATE GENERALE
NECESITATEA SI OPORTUNITATEA INVESTITIEI


Scopul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj” este acela de a creea infrastructura necesara in judet astfel incat gestionarea deseurilor sa se realizeze in conformitate cu prevederile legale, in conditii de protectie a mediului si a sanatatii populatiei, care datorita sistemului actual de gestionare a deseurilor sunt deteriorate in mod constant.


In prezent, in judetul Cluj, gestionarea deseurilor municipale consta, in principal, in colectarea in amestec a deseurilor si depozitarea acestora. Activitatile de colectare si transport ale deseurilor municipale sunt organizate in mod diferit in functie de marimea localitatii, numarul de locuitori, echipamente si tipul de proprietati. Pana acum, procedura curenta de colectare a deseurilor era cea mixta.

 

Colectarea de deseuri se face in toate orasele si municipiile judetului Cluj de catre serviciile de salubrizare (6 operatori de salubrizare autorizati). Acelasi lucru se intampla in aproape toate comunele. In prezent, in zonele urbane toata populatia este conectata la serviciile de salubrizare, in timp ce in zonele rurale nivelul de conectare este de aproximativ 75%. Rata de conectare generala este peste 90%. A avut loc o crestere anuala a conectarii la serviciile de salubritate situatie constatata mai ales in mediul rural, de la 7,3% in anul 2003 la 69,2% in 2007.

 

La nivel de judet nu exista statii de transfer (in afara de o statie mica, prevazuta la Gherla, sub un proiect Phare). Pana acum, in judetul Cluj, colectarea separata a deseurilor reciclabile a fost implementata in municipiul Cluj Napoca si in zonele Huedin, Gherla, Campia Turzii, Gilau, Baciu Aghiresu si Mihai Viteazu sub programe Phare.

 

Colectarea separata a deseurilor reciclabile in Cluj Napoca se realizeaza prin 90 de puncte de colectare, la care sunt conectati 100.000 de locuitori. Trebuie mentionat faptul ca prin aceste puncte de colectare se realizeaza numai separarea hartiei, cartonului si a plasticului.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mediu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CLUJPROIECTDESEURI