Modelarea proceselor ecologice

Incarcat la data: 07 Iunie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 100 credite

Numar pagini: 97

Tip fisier: zip

Marime fisier: 621 kb

In conformitate cu dictionarul Oxford de ecologie modelul este o reprezentare a realitatii, care prezinta in maniera simplificata principalele trasaturi ale unor aspecte ale lumii reale, pentru a le face mai usor de inteles si, adesea, a facilita avansarea de prognoze (Allaby, 2005). in conformitate cu DEX al limbii romane un model inseamna o reprezentare simplificata a unui proces sau a unui sistem; este un sistem teoretic sau material, cu ajutorul caruia pot fi studiate indirect proprietatile si transformarile altui sistem, mai complex, cu care modelul prezinta analogii.

Vom aborda modelul ecologic ca pe o reprezentare rezumativa a unei entitati reale, a unui lucru, idei sau conditii, care descrie si sintetizeaza structura, dinamica sau functiile unui sistem sau ale unui proces ecologic. Acestea pot fi foarte de simple, de exemplu o expresie verbala cu privire la insusirea unui subiect, sau o diagrama, cum ar fi doua dreptunghiuri inzestrate cu o anumita semnificatie, legate intre ele printr-o sageata, care indica o relatie. La cealalta extrema, modelele ecologice pot fi oricat de complexe, de exemplu programe imense care ruleaza pe retele de calculatoare interconectate, la care lucreaza institutii cu sute de oameni, din cele mai diverse specialitati. Procesul de modelare este un sir de etape, care trebuie parcurse, pentru a converti o idee mai intai intr-un model conceptual si apoi intr-o reprezentare cantitativa. Modelarea ecologica este incadrata variabil, undeva intre o simpla si frecvent ignorata metoda a ecologiei, si (polul opus) un domeniu de varf care necesita specialisti “modelatori”, definindu-se astfel un domeniu distinct al ecologiei. Probabil adevarul este undeva pe la mijloc.

Modelarea este o procedura care insoteste inevitabil orice studiu. Ea nu inseamna neaparat calcul, dar cel mai frecvent implica sau se exprima si prin limbaj matematic, respectiv reclama utilizarea adecvata a tehnologiei informatiei. Modelarea este o activitate universala; toti practicienii, uneori si teoreticienii, creeaza si testeaza modele de cele mai diferite forme, idei si expresii. Daca excludeti modelul dintr-o cercetare de ecologie, veti fi niste simpli colectionari de fapte sau de date primare (W. Silvert, 2001).

CUPRINS
1. INTRODUCERE _____ 3
2. ALGORITMUL SI PRINCIPIILE MODELaRII _____ 5
3. ELEMENTELE CONSTITUENTE SI
CLASIFICAREA MODELELOR ECOLOGICE _____ 12
4. MODELE CONCEPTUALE
SI TRECEREA SPRE MODELELE CANTITATIVE _____ 17
5. INTRODUCERE iN MODELAREA STATISTICa
PE CALCULATOR _____ 23
6. MODELE STATISTICE SI MODELE TEORETICE;
EVITAREA ERORILOR DE MODELARE _____ 43
7. MODELARE STATISTICa NELINIARa;
APLICAłII iN PROGRAMUL STATISTICA _____ 50
8. MODELARE iN MATHCAD _____ 64
9. MODELE RECURENTE APLICATE iN
ECOLOGIA POPULAłIEI _____ 79
10. ACTIVITATE INDEPENDENTa; PROBLEME _____ 90
11. BIBLIOGRAFIE SELECTIVa _____ 96

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modelarea proceselor ecologice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSECOLOGIEMODELAREProtectia Mediuluiprocese economice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...