Scule Combinate - clasificare

Incarcat la data: 31 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1232 kb

Sculele combinate servesc la prelucrarea simultana a mai multor suprafete. Se utilizeaza in productia de serie mare si de masa, permitand cresterea productivitatii aschierii prin imbinarea mai multor operatii sau faze intr-una singura. Sculele combinate se obtin prin reunirea intr-un corp comun a mai multor scule elementare, care pot lucra simultan sau succesiv.
   
CLASIFICAREA SCULELOR COMBINATE
   
Sculele combinate sunt scule alcatuite din doua sau mai multe scule simple asamblate pe un acelasi corp. Asigura prelucrari cu productivitati superioare datorita micsorarii timpului de baza de prelucrare prin aschierea simultana cu mai multe scule si prin micsorarea timpului auxiliar prin reducerea manevrelor de reglare la cota.
   
Se folosesc in productia de serie mare si de masa, in linii automate si mai rar in centre de prelucrare. Sunt scule pretentioase si scumpe. Sculele combinate se clasifica dupa mai multe criterii, si anume:    
1. Dupa tipul sculelor elementare folosite:
      a. scule combinate monotip (sau monooperatie) realizate prin combinarea mai    multor scule de acelasi tip:
       b. scule combinate pluritip (sau multioperatii) realizate prin combinarea mai multor scule de tipuri diferite.
2. Dupa principiul de lucru:
       a. scule pentru operatii suprapuse;
       b. scule pentru operatii partial suprapuse;
       c. scule pentru operatii succesive (secventiale).
3. Dupa constructie:
       a. monobloc;
       b. cu taisuri aplicate, demontabile sau nedemontabile.

In vederea proiectarii si construirii sculelor combinate se cer rezolvate aceleasi probleme ca la orice scula aschietoare, la care se adauga eventualele modificari impuse de asamblarea sculelor elementare intr-un singur corp. Printre aceste probleme sunt: alegerea tipurilor de scule si a schemei de aschiere; alegerea schemei de repartitie a sarcinilor (forte si momente); alegerea materialului partilor active si a corpului; fixarea unghiurilor partilor active (aschietoare); determinarea schemei de ascutire; calculul dimensiunilor si al formelor taisurilor; asigurarea spatiului pentru evacuarea aschiilor; evacuarea caldurii de pe taisuri; asigurarea ungerii taisurilor; asigurarea rezistentei si rigiditatii mecanice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scule Combinate - clasificare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMEDIUcombinate
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...