Scule pentru danturarea rotilor conice

Incarcat la data: 31 Octombrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1001 kb

Vor fi abordate numai cazul danturarii prin rulare, sculele de danturat cu generatoare materializata sau de danturat prin copiere nu fac obiectul acestui capitol. Prezentarea va fi facuta pe cele doua categorii: scule pentru danturarea rotilor conice cu dinti rectilinii si scule pentru danturarea rotilor conice cu dinti curbilinii.

SCULE PENTRU DANTURAREA ROtILOR CONICE CU INtI RECTILINII

Rotile dintate conice se folosesc pentru transmiterea miscarii intre doua axe neparalele, concurente sau neconcurente. Angrenajele conice pot fi angrenaje pentru transmiterea puterii sau angrenaje cinematice. in toate cazurile rotile dintate conice necesita pozitionari relative corecte, ceea ce face ca precizia de executie a rotilor componente sa fie mare. Danturarea rotilor dintate conice cu dinti rectilinii, drepti sau inclinati, se poate executa prin copiere sau prin rulare.

SCULE PENTRU DANTURAREA ROtILOR CONICE CU DINtI RECTILINII PRIN METODA COPIERII

La executarea danturii prin copiere se pot utiliza mai multe procedee.
 
Fig.13.1. Prelucrarea cu doua freze disc sau deget modul.
1. Un procedeu rar folosit consta in frezarea cu freze disc modul sau deget modul cu profilul corespunzator mijlocului latimii rotii prelucrate, sau egal cu latimea minima a golului dintelui; in acest ultim caz prelucrarea se face mai intai pe un flanc, si apoi pe celalalt flanc (fig. 13.1). Procedeul realizeaza roti dintate conice cuprecizie foarte scazuta, cu erori de profil atat de mari, incat rotile obtinute nu pot fi folosite in mod curent, ci doar in cazuri de necesitate, sau la realizarea unor angrenaje care nu necesita precizie cinematica.
2. Un procedeu care asigura precizie superioara, dar cu productivitate foarte scazuta este prelucrarea prin rabotare cu cutite simple dupa sablon. Acest procedeu este practic abandonat in prezent.
3. Brosarea cu brose circulare permite obtinerea danturii rotilor conice cu dinti rectilinii prin metoda copierii. Se utilizeaza in productia de serie mare si de masa, avand avantajul unei productivitati deosebite.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scule pentru danturarea rotilor conice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMETODACOPIERE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan