CURS PSIHIATRIE: TEHNICA EFECTUARII EXAMENULUI PSIHIC

Incarcat la data: 20 Noiembrie 2006

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (1 review)

Examenul psihic ofera informatii care se refera la starea mintala a bolnavului in momentul examinarii. Constituie o parte insemnata a foii de observatie psihiatrice si o caracteristica a ei. Se efectueaza printr-o conversatie cu bolnavul, prin intrebari puse in cadrul unei discutii cu el in asa fefel incit acesta sa nu-si dea seama de scopul convorbirii pentru a nu modifica in mod voit simptomatologia si pentru a fi cat mai degajat.

Este importanta prima legatura cu bolnavul, castigarea increderii lui si creerea unei atmosfere placute, propice unei cunoasteri amanuntite si reale a bolnavului. Calitatea si importanta acestei legaturi a fost recunoscuta inca din antichitate. Astfel, SORANUS din EFES, care a trait in timpul lui Traian, spunea: Cu taranul sa vorbesti despre agricultura, cu marinarul despre mare.

Prin abordarea temelor familiare bolnavului posibilitateta investigatiei mintale este usurata, permitind o rapida apropiere a medicului de bolnav si deci o cistigare a acestuia, mai ales ca in unele cazuri emotia, autismul, ostilitatea, banuiala ingreuneaza in mare masura examinarea psihica. O atitudine de compatimire pe care o aratam depresivului ii permite acestuia destainuirea. O interesare in delirul paranoicului, un optimism concordant cu cel al maniacalului si o incurajare a psihastenicukui servesc intotdeauna unei bune aprofundari psihiatrice.

De-a lungul examinarii conduita psihiatrului trebuie sa fie concordanta cu necesitatea impusa de specificul bolnavului, fara insa sa depaseasca limita unei tinute demne si sigure. O prea mare familiaritate cu bolnavul sau, dimpotriva, traumatizarea lui printr-o atitudine distanta si rezervata, indeparteaza bolnavul si stinjeneste examinarea.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS PSIHIATRIE: TEHNICA EFECTUARII EXAMENULUI PSIHIC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...