Curs Sindromologia Constiintei si Personalitatii

Incarcat la data: 25 Decembrie 2009

Autor: Comercial - ACC

Pret: 50 credite

Numar pagini: 29

Tip fisier: zip

Marime fisier: 94 kb

In timp ce semiologia se refera la tulburarea unei laturi a psihicului, sindromologia se refera la tulburarea psihicului ca intreg. Tulburarea acestuia la un moment dat (sectiune transversala) se numeste sindrom de constiinta, iar cand se judeca psihicul pe etape de dezvoltare (sectiune longitudinala, obtinandu-se traiectoria persoanei) sindroamele se numesc de personalitate.


Sindromologia (gruparea simptomelor) in psihiatrie se imparte in acuta (vezi tulburarile de constiinta de mai sus) si cronica (reprezinta tulburarile de personalitate). Sindromologia acuta se mai numeste si reactiva. Cea cronica se mai numeste sindromologie de dezvoltare sau procesuala.


Caracteristica reactiilor este scurtimea lor, sunt fugace si reversibile. Celelalte sunt durabile si adesea partial reversibile, coeficientul de ireversibilitate purtand numele de defect.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Sindromologia Constiintei si Personalitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSPsihiatrie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...