Consiliere psihologica

Incarcat la data: 09 Iunie 2011

Autor: Catalina Geanina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 59

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14701801 kb

CAPITOLUL I
PROBLEME GENERALE ALE
PSIHOTERAPIEI

Multi oameni au trait, macar o data in viata lor, o situatie dramatica pe care au depasit-o, fiind ajutati de sfatul unor rude sau al unui prieten, sau au facut o schimbare radicala de viata dupa o anumita experienta care le-a modificat optica, i-a facut sa vada altfel lucrurile.


Psihoterapia, asa cum este ea aplicata de specialisti, se deosebeste insa de demersurile empirice, ea presupunand o aplicare sistematica si constienta a unor mijloace psihologice de influentare a comportamentului uman.


Psihoterapia se bazeaza pe supozitia conform careia, chiar in cadrul unei patologii de tip somatic, modul in care individul va percepe si evalua starea sa, precum si strategiile adaptative pe care le foloseste, joaca un anumit rol in evolutia tulburarii si aceste strategii vor trebui modificate in cazul in care dorim ca afectiunea sa evolueze favorabil.

 

La baza oricarei psihoterapii se afia convingerea conform careia persoanele cu probleme psihologice au capacitatea de a se modifica invatand noi strategii de a percepe si evalua realitatea si de a se comporta. Majoritatea psihoterapeutilor sunt de parere ca scopul psihoterapiei este sa transforme aceasta convingere in realitate.

 

Deci, in general, obiectivul oricarei psihoterapii consta in a intelege comportamentul pacientului si a modifica acest comportament astfel incat dificultatile existentiale ale acestuia sa fie inlaturate sau macar diminuate. In acest scop, psihoterapeutul incearca sa realizeze o evaluare a personalitatii pacientului, cautand sa puna in evidenta problemele principale si particularitatile psihice ale acestuia. Demersul psihoterapeutic va avea apoi ca sarcina sa elibereze pacientul de anxietate, depresie sau alte trairi afective care impiedica adaptarea optimala a
acestuia la mediu, trairi care ii perturba comportamentul si au efecte.negative asupra celor din jur, afectand cele mai importante actiuni ale vietii individului: activitatea profesionala, relatiile interpersonale, viata sexuala, imaginea de sine si autoaprecierea etc.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Consiliere psihologica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONSILIEREPsihoterapieconsiliere psihologica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...