Copilul cu dizabilitati neuromotorii

Incarcat la data: 30 Martie 2011

Autor: puffunea

Pret: Gratuit

Numar pagini: 128

Tip fisier: zip

Marime fisier: 832 kb

Copilul este fiinta umana cu necesitati si insusiri specifice, diferite de cele ale adultului. Copilul cu dizabilitati neuromotorii are nevoie de satisfacerea specializata si profesionala a necesitatilor de dezvoltare de la cele mai timpurii perioade, fiindu-i stimulata dezvoltarea motorie si senzoriala, acordindu-i-se sprijin permanent si neconditionat in procesul de reabilitare medicala si psihopedagogica.


Copilul cu dizabilitate neuromotorie nu poate face fata lucrurilor fara sa fie sprijinit de adulti intr-un mod firesc, in baza nivelului si potentialului individual de dezvoltare ale acestuia. Asistenta copilului cu dizabilitati neuromotorii este o actiune complexa si individualizata, multidisciplinara: medicala, psihopedagogica, psihologica, sociala etc., care trebuie sa fie inceputa si realizata de la cele mai timpurii etape, imediat, din momentul constatarii problemei de dezvoltare a copilului.


Specialistii sint resursele cele mai importante in tot procesul de asistenta si reabilitare a dezvoltarii copilului cu dizabilitati neuromotorii, acestia sint si partenerii de baza a parintilor si copilului, asigurindu-i conditii optime pentru o evolutie buna a dezvoltarii copilului. Scopul ghidului este de a oferi specialistilor o viziune de ansamblu in asistenta copiilor cu dizabilitati neuromotorii, o modalitate de abordare holistica si multidisciplinara a copilului cu dizabilitati, intr-o maniera echilibrata, bazata pe cunoasterea particularitatilor specifice ale dezvoltarii copilului cu dizabilitati neuromotorii sa asiste si sa conduca copilul in procesul activitatilor de dezvoltare si reabilitare.


Reabilitarea dezvoltarii copilului este un proces continuu, permanent, reusitele si rezultatele pot sa vina incet, chiar foarte greu. Echipa de specialisti sustine parintii in acest proces dificil, ii invata cum sa stimuleze dezvoltarea copilului, cum sa-l ingrijeasca, cum sa observe si sa identifice semnele de risc, cum sa-i ofere ajutor de urgenta, in caz de necesitate etc.


Materialele oferite in acest ghid vin sa contribuie la consolidarea capacitatilor specialistilor in asistenta copiilor cu dizabilitati neuromotorii, sa asiste in echipa, individualizat necesitatile de dezvoltare ale copilului, sa ajute parintii sa-si sprijine copilul in depasirea problemelor de dezvoltare – munca extrem de importanta pentru dezvoltarea copilului cu dizabilitati neuromotorii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Copilul cu dizabilitati neuromotorii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COPILULDIZABILITATIneuromotorii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...