Curs - fundamentele psihologiei

Incarcat la data: 05 Ianuarie 2011

Autor: patrulescu daniela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 316 kb

Vointa se defineste ca proces psihic complex de reglaj superior, realizat in mijloace verbale si constand in actiuni de mobilizare si concentrare a energiei psihonervoase in vederea biruirii obstacolelor si atingerii scopurilor constient stabilite.
 
Intensitatea efortului voluntar si specificitatea mecanismelor puse in actiune reflecta obstacolul care apare in calea realizarii scopurilor. Efortul voluntar nu se identifica cu incordarea voluntara, desi in activitatile fizice, aceasta este o componenta necesara a depasirii obstacolului, daca este inclusa in mecanismele reglajului voluntar.
 
Momentele de dificultate pot sa fie diferite si de aceea efortul voluntar se moduleaza dupa cresterea sau descresterea obstacolului, asigurandu-se concordanta ideala. Confruntarea de mai lunga durata cu obstacole de o anumita natura permite dezvoltarea capacitatilor de efort voluntar de un fel sau altul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs - fundamentele psihologiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FundamenteCURS PSIHOLOGIE