Curs Psihopatologie

Incarcat la data: 19 Iunie 2013

Autor: Sauca Oana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 37

Tip fisier: zip

Marime fisier: 346 kb

Domeniul psihopatologiei si psihiatriei s-a confruntat inca de la inceput cu dificultatea de a-si stabili cu precizie principalele sale concepte: normalitate/ anormalitate si sanatate psihica/ boala psihica. Complexitatea fenomenologiei psihice nu permite o unanimitate de pareri asupra celor doua dihotomii amintite, desi s-au scris o multitudine de materiale pe aceasta tema.

Conceptul de normalitate psihica Chiar daca se folosesc in mod frecvent notiunile de normalitate psihica si sanatate psihica ca sinonime, in realitate prima dintre ele are o sfera mai larga decat a doua.

Cuvantul normalitate timite la acela de norma. O norma este ceea ce corespunde unui model comun, unei reguli intr-un context socio-cultural precis. Pentru a diferentia normalitate/ anormalitate putem apela la trei tipuri de norme.
a. Normalitatea ca valoare medie (statistica):
Conform acesteia cu cat un fenomen este mai frecvent, cu atat este considerat mai normal; cu cat este mai putin frecvent este anormal.
b. Normalitatea ideala (valorica):
Aceasta se refera la idealul de normalitate, atat din punct de vedere individual cat si comunitar si reprezinta tipurile ideale (valorile) pe care le promoveaza anumite culturi.
c. Normalitatea functionala:
Arata masura in care o persoana isi exercita rolul functional ca parte a sistemului supraordonat de care apartine. Exista aici o dificultate de a stabili cu precizie care este rolul functional al persoanei, in diferitele sisteme de care apartine (familial, profesional, social, spiritual) si cat de eficient ar trebui el sa fie.


Aceasta a treia acceptiune este ceea folosita cel mai frecvent in psihopatologie si psihiatrie. In intelesul ei mai larg implica referiri la adaptare si comunicare. Anormalitate este, in mod evident, absenta starii de normalitate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Psihopatologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriPSIHOPATOLOGIECURS PSIHOLOGIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan