Invatarea

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2013

Autor: burduja razvan

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 194 kb

Probabil cunoastem cu totii povestea Hainele noi ale imparatului. Ceea ce impresioneaza la aceasta poveste este faptul ca o realitate care nu exista este tratata ca si cum ar exista, nimeni neindraznind sa contrazica ceea ce s-a construit in mintea tuturor.

In aceeasi situatie ne regasim si in momentul in care discutam despre realitati ca -1, numarul imaginar i, lumina ca unda si foton in acelasi timp, psihicul a carui componente pot fi lipsite uneori de substrat fiziologic etc. Ele sunt constructii realizate de mintea noastra si cu ajutorul carora am putut construi realitatea in care traim. Modelul constructivist al invatarii considera invatarea ca modalitate de constructie a realitatii, ea fiind inteleasa de fiecare persoana conform modelului mental construit.
 
Abordarea constructivista a cunoasterii este intalnita in patru curente teoretice:
1. Constructivismul piagetian
2. Constructivismul social (L.S. Vigotski)
3. Constructivismul sociocultural (J.S. Bruner)
4. Modelul interactionalist al scolii de psihologie social genetica (W. Doise, G. Mugny,  J.Cl. Deschamp)

1. Constructivismul piagetian
Conform teoriei elaborate de J. Piaget cu privire la evolutia cunoasterii la nivelul fiecarui individ, cunostintele se construiesc prin interactiunea individului cu mediul in care traieste. Inteligenta este considerata o forma superioara de adaptare la mediu, presupunand fie aplicarea schemelor cognitive deja existente (asimilarea), fie modificarea acestora in functie de experienta (acomodarea).

Invatarea reprezinta, din perpsectiva lui J. Piaget, o constructie in care se intalnesc atat informatiile ce vin din mediu, cat si informatiile care sunt detinute deja de individ. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Invatarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriCURS PSIHOLOGIEcurs invatarea
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan